Zwangerschap

Tijdens de zwangerschap groeien je borsten. De bh maat zal dan ook veranderen. Voor de berekening van de bh maat gelden wel gewoon dezelfde uitgangspunten. Je hebt dus geen speciale maten voor zwangerschapsbh’s of voedingsbh’s.

Doorgaans groeien borsten met een maat. Had je cup B dan kun je verwachten dat je op het einde van je zwangerschap en na de geboorte ongeveer cup C hebt. Dit verschilt echter van vrouw tot vrouw.

Wil je borstvoeding geven en een voedingsbh aanschaffen dan is het beste moment om dit te doen na het stuwingsmoment. Stuwing is een hormonale reactie van het lichaam om zich voor te bereiden op het geven van borstvoeding. Stuwing treedt op na de 3e of 5e dag na de bevalling. De borsten zwellen dan extra op en zijn extra gevoelig. Deze stuwing stopt na ongeveer 48 uur. Als je na dit moment je bh maat opmeet, kun je een juiste maat voedingsbh aanschaffen.

Veel vrouwen willen echter al eerder een bh in huis hebben, meet dan je borsten tegen het einde van de zwangerschap op. In die periode heb je al een goed beeld van hoog groot je borsten uiteindelijk worden na je zwangerschap.